Losos údený v Superior kvalite
Losos údený v Superior kvalite

Prémiová najvyššia kvalita výberových lososov. Lososy sú ručne solené s vysokokvalitnou morskou soľou s najvyšším stupňom opracovania rýb označovaným ako „trim D“. Sú údené tradičným spôsobom na bukovom dreve za studena v kamenných peciach.

Údený losos v najvyššej Superior kvalite

  • superior kvalita
  • 800 g fixná hmotnosť
  • naplátkovaný
  • vo vákuovom balení bez kože

Cena balenia 33,20 EUR (1kg=41,50 EUR)

Pôvod lososov

Lososy pochádzajú z Nórska a Faerských ostrovov. Dovážajú sa výhradne na vianočný trh a sú určené priamo pre domácnosti. Lososy sú z hľadiska kvality na slovenskom trhu nedostihnuteľné.

Priama dodávka „just in time“ ku konečnému zákazníkovi

Dodávateľ garantuje že faerský údený losos sa k Vám dostane v perfektnom stave, bez zbytočného skladovania v skladoch veľkoobchodu a maloobchodu, kde nevhodné skladovanie a výkyvy teplôt doslova často zničia rybu. Náš losos ide k Vám priamo z udiarne. Posúďte sami :

Losos po 18 mesiacoch rastu na farme sa v priebehu 1 dňa vyloví, ďalšie 2 dni prebieha spracovanie a porcovanie a za ďalšie 3 dni je v udiarni. Priamo z udiarne na Jyllande vyzdvihneme lososov určených pre našich zákazníkov a v chladenom stave ho do 24 – 48 hodín dopravíme na Slovensko. V ďalších hodinách a dňoch prebieha dodávka priamo konečnému spotrebiteľovi.

Ryby prídu v tomto roku na Slovensko 13. decembra. Distribúcia čerstvých rýb bude prebiehať do 4 dní. Zvyšok rýb bude dodaných do 23. decembra.

Objednávky

Lososy budú dodané na adresu zákazníka v Zlatých Moravciach a okolí, alebo na iné vzájomne dohodnuté miesto.

Objednávka sa stáva záväznou jej potvrdením dodávateľom.

Termín dodávky na Slovensko: 13. december 2020.

Očakávaný začiatok distribúcie: po 13.12.2020 a ukončenie distibúcie 23.12.2020 vrátane.

Platba v hotovosti po doručení (ceny sú vrátane DPH).

Najneskorší termín prijatia objednávok: 22.11.2020

Príjem objednávok telefonicky na 0902 210 108 alebo e-mailom na adresu: info@kenguramarket.sk

Vysvetlenie pojmov

Superior kvalita

Tento pojem sa používa na označenie kvality suroviny – v našom prípade ide o čerstvého lososa 1.triedy, chladeného, nikdy nezmrazeného a doručeného spracovateľovi /udiarne/ do 48 hodín po zjatočnení. Nórska norma kvalifikuje kvalitu lososov do 3 tried – Norwegian Superior, Norwegian Ordinary a Norwegian Production. Všetky výrobky sú vyrobené z kvalitatívneho stupňa superior t.j. najvyššej možnej kvality lososov podporovanej najvyššími hygienickými normami.

Výberová kvalita

Losos je dodávaný výhradne len 2-3 farmami z vopred určenej oblasti a dlhodobo overenými, certifikovanými producentmi /bez použitia geneticky upraveného krmiva, bez hormonálnych prípravkov a enzýmov či antibiotík, s nízkou mortalitou chovaných rýb/. Producent kontinuálne uplatňuje veľmi intenzívny test proti prítomnosti listérií. Dodávateľská dánska udiareň berie len príplatkové ryby – lososy so špecifickým „hadovitým“ telom s nižším obsahom nežiadúceho tuku a nádhernej farby a kresby mäsa ryby. Takýto materiál je takmer výhradne používaný pre výrobu sushi.

Trimming

Trimming znamená stupeň opracovania rýb. Ryba je odstupňovaná písmenami A – D, pričom D-trimming je najvyšší stupeň opracovania ryby. Znamená to, že ryba je stiahnutá z kože, sú odstránené všetky kosti, všetko hnedé podkožné mäso a krvné žilky až do hĺbky 3 cm. Je odstránený tuk z brucha ryby.

Dry salting

Takmer všetky udené lososy dostupné na slovenskom trhu sú solené injektážou rozpustenej a často nekvalitnej soli do tela ryby. Telo ryby sa nafúkne, priberie na hmotnosti a čiastočne znehodnotí chuť ryby. Dry salting, teda solenie za sucha sa robí ručným vtieraním, masážou vysokokvalitnej morskej soli do tela ryby. Dodávateľ ponúka výlučne lososy dry salted.

Údenie lososov

Lososy sa údia za studena /dymom/ alebo v elektrických udiarňach. V našej ponuke zdôrazňujeme, že nami dodávané údené rybu sú údené tradičným /a najdrahším spôsobom/ spôsobom pretrvávajúcim od roku 1929 a to na bukovom dreve. Proces údenia trva od 18 – 30 hodín. Okrem toho sa lososy údia aj za tepla – viď naše lososové porcie na rôznych koreninách.

Údené ryby sú exportované v deň vyúdenia s trvanlivosťou 30 dní, marinované 21 dní.

Výrobky z rodinnej údiarne Hyttels sú nositeľmi jednej z najlepších svetových značiek „Hyttels Originale“.

Hmotnosť ryby, koža, plátkovanie

´Ponúkané údené lososy sú dodávané v hmotnostných intervaloch od 800 -1100 g, 800 – 1300/1400 g a tiež za príplatok aj fixnú hmotnosť buď 800 alebo 1000 g. Náš dodávateľ Hyttels Rogeri A/S dodáva údeného lososa ako polovičku ryby t.j. aj s kožou. Ta je síce stiahnutá ale je súčasťou balenia /predstavuje cca 10 pct hmotnosti ryby/. Takto je ryba dodávaná na najdôležitejšie trhy a to v Taliansku a Francúzsku. Koža ryby použitá ako podstieľka balenia oddeľuje telo ryby od metalickej podložky, čo významne prispieva ku kvalite chuti ryby a dodáva naplátkovanému mäsu minerálne látky. Štandardne dodávame údeného lososa naplátkovaného, ale je možné dodať rybu nenaplátkovanú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Môj košík (0 položky)

Žiadne produkty v košíku.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.